Jelentős források élelmiszeripari középvállalkozásoknak

nyitóoldal Super leaderboard

A Vidékfejlesztési Program első meghirdetése óta, komoly szakmai fórumokon is egyöntetű véleményként és kritikaként fogalmazódott meg,
hogy a jelenlegi felhívások tartalma miatt a közepes méretű élelmiszeripari cégek gyakorlatilag ki vannak zárva a a fejlesztési forrásokból.

Cégcsoportunk az elmúlt hónapokban, több konferencián, szakértői véleményben és egyéb transzparens egyeztető fórumokon
mondta el véleményét a témával kapcsolatban, elsősorban az ágazat érdekeit és a fejlesztéspolitika célkitűzéseinek hatékony megvalósítását hangsúlyozva.

Korábban is hallottunk már szándéknyilatkozatot a források esetleges átcsoportosítására, ezt erősítik meg az elmúlt hetek pozitív és örömteli kormányzati kijelentései:

  • Az első prioritásban az “Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel” című, júliusban nyíló, GINOP 1.2.6-16 kódszámú felhívás kerete 50 milliárd forintra emelkedik.
  • “Élelmiszeripari középvállalatok termelési kapacitásainak bővítése keretében finanszírozott kombinált hitel” című, szintén júliusban nyíló, GINOP 8.3.4-16 kódszámú felhívás kerete szintén 50 milliárd forintra emelkedik.


Mindemellett újabb örömteli fejlemény, hogy a készülő közbeszerzési törvényjavaslat a következőket módosításokat foglalja majd magában:

  • Ha több mint 25 millió forintnyi hitelalapú, vagy részben hitelalapú uniós támogatásból valósít meg egy cég beszerzést, akkor már nem kell lefolytatnia közbeszerzést.
  • Az új, a jogerősen megállapított versenyjogi jogsértésekre vonatkozó kizáró okot áthelyezi a kötelező kizáró okok közül az ún. fakultatív kizáró okok körébe. Ez azt jelenti, hogy az ajánlatkérőnek nem kellene kötelezően kizárnia olyan ajánlattevőt az indulásból, amely ellen három évnél nem régebben meghozott jogerős elmarasztaló határozat született és bírságot róttak ki rá.
  • A 25 millió forint feletti támogatástartalom esetén a közbeszerzés lefolytatási kötelezettség a továbbiakban csak a vissza nem térítendő támogatások esetében alkalmazandó, azaz az ún. visszatérítendő támogatások, illetve az ún. kombinált pénzügyi eszközök esetében nem.

Bár a felhívás még nem jelent meg, nagy valószínűséggel az alábbi tevékenységekhez lehet forrásra pályázni:

Támogatható tevékenységek:
•    Termeléshez kapcsolódó új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása;
•    Az anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése;
•    A termeléshez, a vállalatirányításhoz, a belső nyilvántartási-, és a vállalati infokommunikációs rendszerekhez kapcsolódó informatikai eszközök és szoftverek beszerzése;
•    A célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezése.

Minden további részletről, a középvállalkozások részére kínálkozó lehetőségekről szívesen beszélnénk Önökkel személyesen a közeljövőben!

Kollégánkat a palyazat@rekontir.hu email címen, vagy a + 36 70 708 39 91-es telefonszámon érheti el közvetlenül.

szponzorációs csík nyitóoldal

Miért épp a REKONTIR? Miért van szükség egy komplex projektmenedzsment szolgáltatást nyújtó partnerre?

A válaszunk röviden minőség és megbízhatóság, valamint száznál is több elégedett ügyfél, sikeres projekt megvalósítása. Az elektronikus pályázati rendszer ugyan csökkentette a papír alapú adminisztrációs terheket, de összetettsége – főleg egy bonyolultabb felhívás esetén – indokolttá teszi egy projektmenedzsmentben és pályázatírásban/benyújtásban jártas külső partner bevonását.

Jelen megkeresésünket is azért olvassa, mert tevékenysége és piaci pozíciója alapján úgy gondoltuk, hogy a 2016-os évben hatékonyan tudjuk segíteni vállalkozását szolgáltatásainkkal!

Ön is javítaná versenyképességét? Mi segítünk Önnek átlátni az ehhez szükséges pályázati rendszert!