2019. március 13.

Az agrártámogatásokkal foglalkozó kerekasztal-beszélgetés során cégcsoportunk ügyvezető igazgatója, Kovács Zoltán elsősorban az élelmiszeripari támogatások rendszerének finomhangolásának fontosságát hangsúlyozta.

Az agrártámogatásokkal foglalkozó kerekasztal-beszélgetés során cégcsoportunk ügyvezető igazgatója, Kovács Zoltán elsősorban az élelmiszeripari támogatások rendszerének finomhangolásának fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy a 2014-2020-as időszak végéhez közeledve kiemelt jelentősége van a döntésekkel és a kifizetési kérelmekkel kapcsolatos ügyintézés felgyorsításának.

A szakmai eszmecserében Juhász Anikó, helyettes államtitkár, és Kis Miklós Zsolt államtitkár, az Agrárminisztérium részéről, Konda Laura, elnökhelyettes, a Magyar Államkincstártól és Papp Gergely, szakmai főigazgató helyettes, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától vettek részt.

Kiss Miklós hozzátette, hogy „már most valószínűsíthető, hogy nagyon sok az olyan projekt a rendszerben, amely rendelkezik támogatói okirattal, de nincs látható jele annak, hogy a döntés után egy évvel meg is indult volna a fejlesztés”.

Ebből kifolyólag 10 milliárdos nagyságrendben várható „visszahulló forrás” az élelmiszeriparban, ugyan akkor a költségvetési ciklus a végéhez közeledik és ez bizonytalanná teszi ezeknek a forrásoknak megfelelő időben történő kiírását, elbírálását az esetleges projektek megvalósításáról nem is beszélve.

Kovács Zoltán ügyvezetőnk azt is kiemelte, hogy természetesen nagyon fontos, hogy a fejlesztéspolitikai rendszer az irányító hatóságok és a kifizető szervek szigorúan járjanak el, ezzel kiküszöbölve a későbbi esetleges brüsszeli retorziókat, ebből származó támogatás visszafizetéseket. Ugyan akkor nagyon fontos, hogy a rettentően megdrágult építőipari kivitelezői árakból, csökkenő kapacitásokból, közbeszerzési kötelezettségből és az ÉNGY rendszer használatából adódó béklyót, a rendszer a lehető legnagyobb rugalmassággal próbálja kezelni a projektek színvonalas és határidőn belüli megvalósítása érdekében.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
[ PROJEKTJEINKRŐL, PÁLYÁZATOKRÓL, RÓLUNK ]

Legújabb bejegyzéseink