Balatonfüred apartmanház

  • Projekt neveApartmanház megtervezése
  • Megvalósítás helyszíneBalatonfüred
  • Projektösszeg
  • KategóriaTurisztika

Apartmanház felépítése

A tervezés során egy olyan épülettömeg létrehozása volt a cél, amelynek tömegarányai, homlokzatképzése és anyaghasználata az épület funkciójához, az építési helyhez és a környező hasonló rendeltetésű és léptékű épületekhez illeszkedik. Fontos szempontok voltak, hogy az összes lakóegység rendelkezzen Balatonra néző szobával, és az egész koncepció tömegformálása aránylag tagoltan, több gesztusból kerüljön megformálásra.

Az apartmanba érkező tulajdonosok és vendégek, az utcáról történő megközelítés esetén, az ingatlan szélén egy teleknyúlvány szerű ~14 m széles, ~230 m hosszú, elegáns fasorral szegélyezett kétsávos úton érkeznek meg a főbejárat előtt kialakított körforgóhoz, amelyen keresztül a garázsok, és a főbejárat is kényelmesen megközelíthető. Fentiek alapján egy földszintes, az egész épület alatt végighúzódó, a wellness rész alatt alápincézett, egy szint magas, a garázsoknál és tárolóknál részben szinteltolásos platform került kialakításra. Ebben az idomban található, az épület középtengelyében a főbejárat, a recepció, az előtér és a wellness.

Az épület két, lakófunkciókat ellátó szárnyai földszint + 4 szint magasak, az oldalkertek felé eső oldalai szintenként lépcsőzetesen visszaugranak. A lakások a típusuktól függően különböző méretűek, jellemzően ~62 m2 alapterületű 2 szobás lakások, ~71 m2 területű 3 szobás lakások és ~148 m2 alapterületű 4 szobás lakások.

Wellness

Az épület középtengelyében elhelyezkedő wellnessben az itt lakók különböző rekreációs és pihenési lehetőségek közül választhatnak, melyek az alábbiak: finn szauna, infra szauna, gőzkamra, pezsgőfürdő, zuhanyzók, beltéri és kültéri medencék.

Kültéri vízmedencék

A tervezett épület előtti ligetes kertben helyezkednek el a tervezett a két kültéri vízmedence.
Amelyek közül a nagyobbik alapterülete 186 m2, vízmélysége 135 cm.

Balatonfüred apartmanház

További fejlesztéseink