Bazaltbor-Badacsony Kft.

Bazaltbor-Badacsony Kft.
  • Projekt neveMinőségi bor tároló-érlelő és feldolgozóüzem építése
  • Megvalósítás helyszíneBadacsonytomaj
  • Projektösszeg797 576 442 Ft
  • KategóriaBorászat

A pince a Balaton-felvidéki Nemzeti Park határán belül található, így a beépítés és az épületek kialakítása a környezetnek megfelelően tervezett. Többszintes növényállományú intenzív zöldfelületet kerül kialakításra. A területen víz- és csatornaközmű a projekttel megoldott lesz. A tervezett épület funkcionálisan a lenti termelőüzem kiegészítője, szerves része, irodai, ill. raktározó és palackos érlelési funkciója lesz.

„…A pincészet új épületeinek megtervezésekor a tulajdonos fő célnak tekintette, hogy az épített környezet tükrözze a borkészítésben kitűzött magas szintű elvárásokat, és folytassa a badacsonyi borvidék építészeti hagyományait…”

A két épület a föld alatt kapcsolódik egymáshoz. Az épület jellegzetes megjelenése vállaltan szimbólum szeretne lenni, a tervezők egy márkát akartak létrehozni, amelyet a letisztult homlokzatokon megjelenő egyedi terv alapján öntött burkolólemezeken megjelenő kúszó, tekeredő szőlőindákat idéző díszítés is erősít.

A világ legolvasottabb építészeti weboldala – a DailyArch – ipari épület kategóriában a tavalyi év épületének választotta a badacsonytomaji pincészetei épületet.

Bazaltbor-Badacsony Kft.

További fejlesztéseink