Bodri Pincészet

Bodri Pincészet Kft.
  • Projekt neveSzőlőbirtok és turisztikai szolgáltatások korszerűsítése és szőlőlé üzem fejlesztése
  • Megvalósítás helyszíneSzekszárd
  • Projektösszeg2 800 034 705 Ft
  • KategóriaBorászat

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, melyet egy önálló kis világnak tekinthetünk. Igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal. Építése során törekedtek arra, hogy a szekszárdi tájba, Szekszárd meleg színeihez és tradícióihoz szervesen illeszkedjen. Az építészeti megoldások azt a sváb parasztpolgári-népi építészeti stílust idézik, mely a 18-19. században Tolna megyét jellemezte.

A 12 kupolás pincerendszer – amely elnyerte Közép-Európa legnagyobb újonnan épített kupolás pincéjének titulusát – 300-400 ember kóstoltatására, az étterem pedig 70-80 ember kiszolgálására alkalmas egyidejűleg. A pince és az Optimus Étterem a szekszárdi lösz színét és melegét idéző bontott téglákból épült, a fedett terasz teteje és kerítése, sőt még a két tópartot összekötő híd is rusztikusan kidolgozott faszerkezetekből áll.

A 100 hektáros birtok nem csupán bor- és gasztroélményeket kíván nyújtani a az ide látogatóknak, hanem a pihenni vágyókra is fel van készülve. A “szőlőhegyi romantika” jegyében 25 vendégszoba lett felhúzva, amelyekben egyszerre 65 vendég pihenhet meg az estébe nyúló borozgatások után.

Bodri Pincészet

További fejlesztéseink