Carina Residence apartmanház

  • Projekt neveCarina Residence apartmanház megtervezése
  • Megvalósítás helyszíneBalatonfüred
  • Projektösszeg
  • KategóriaTurisztika

Apartmanház felépítése:

Balatonfüred egyik legfrekventáltabb területére tervezett 64 lakásos társasház lakóinak egyszerre kínálja a zavartalan pihenés és a városi pezsgés élményét a legmagasabb színvonalon. A karakteres megjelenésű épület különleges, íves formájának és egyedülálló Balaton parti elhelyezkedésének köszönhetően örök panorámát garantál a vízparti élet szerelmeseinek.

A tervezés során egy olyan épülettömeg létrehozása volt a cél, amelynek tömegarányai, homlokzatképzése és anyaghasználata az épület funkciójához, az építési helyhez és a környező hasonló rendeltetésű és léptékű épületekhez illeszkedik. Fontos szempontok voltak, hogy az összes lakóegység rendelkezzen Balatonra néző szobával, és az egész koncepció tömegformálása aránylag tagoltan, több gesztusból kerüljön megformálásra.
Az épület két, lakófunkciókat ellátó szárnyai földszint + 4 szint magasak, az oldalkertek felé eső oldalai szintenként lépcsőzetesen visszaugranak. A lakások a típusuktól függően különböző méretűek, jellemzően ~62 m2 alapterületű 2 szobás lakások, ~71 m2 területű 3 szobás lakások és ~148 m2 alapterületű 4 szobás lakások.

Wellness

Az épület középtengelyében elhelyezkedő wellnessben az itt lakók különböző rekreációs és pihenési lehetőségek közül választhatnak, melyek az alábbiak: finn szauna, infra szauna, gőzkamra, pezsgőfürdő, zuhanyzók, beltéri és kültéri medencék.

Kültéri vízmedencék

A tervezett épület előtti ligetes kertben helyezkednek el a tervezett a két kültéri vízmedence.
Amelyek közül a nagyobbik alapterülete 186 m2, vízmélysége 135 cm.

További fejlesztéseink