Sauska Pincészet

Sauska Pincészet
  • Projekt neveVilágszínvonalú technológia, borászati épület építése
  • Megvalósítás helyszíneVillány
  • Projektösszeg1 426 620 780 Ft
  • KategóriaBorászat

A Villányi Borvidék neves borászatai közül kortárs építészeti szempontból a legmeghatározóbb a Sauska Pincészet. A természetbe kitűnően illesztett épület anyaghasználatával, tömegformálásával Villány mediterrán hangulatához nagyszerűen igazodik, úgy, hogy közben kialakítására az elegáns precizitás jellemző.

A borászat jelentős része 2007-ben épült, viszonylag rövid idő alatt. Ekkor készült el a tartályos erjesztő tér, a fahordós pince, palackozó, raktárak és az irodák. Majd folyamatos technológiai fejlesztések következtek, valamint a kóstolótér belsőépítészeti kialakítása és a hozzá tartozó nagyméretű terasz kiépítése. Fontos cél volt a birtok méretének megfelelő optimális feldolgozókapacitás létrehozása úgy, hogy ne kényszerüljünk semmiféle kompromisszumra a szüreti időpont megválasztása, a tárolás, hordós és tartályos érlelés, vagyis a minőség érdekében.

Ennek következtében, világszínvonalú technológiai berendezések beépítésével egy évi 4.000 hektoliter bor előállítására alkalmas borászati üzem került kialakításra. Lenyűgöző az 1500 db 225 literes hordó tárolására alkalmas fahordós pince. A tartályok egészben és részlegesen is hűthetőek és fűthetőek, valamint az almasav bontás hatékonyságának növelése érdekében fűthető a fahordós pince is.

Sauska Pincészet

További fejlesztéseink