2021. április 27.

500 milliárd forint keretösszeggel jelennek meg idén pályázati felhívások – többek között borászati és élelmiszeripari jogcímek is – a Vidékfejlesztési Program keretein belül.

Már társadalmi egyeztetésen megtekinthető a KERTÉSZETI ÜLTETVÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSÉT célzó kiírás, melynél a támogatás összege a beruházás méretétől függően akár 500 millió Ft-ig terjedhet majd. A 15 milliárdos keretből a támogatást új gyümölcs- és gyógynövény ültetvények telepítésére, terménybetakarításra, valamint vízkivételi- és öntözéstechnológiára, illetve projektmenedzsment és egyéb szükséges szolgáltatásokra lehet fordítani.

BENYÚJTÁS VÁRHATÓAN: 2021. május 24-től, forráskimerülésig, több szakaszban.

Szintén társadalmi egyeztetésen az ÁLLATTARTÓ TELEPEK KORSZERŰSÍTÉSÉT célzó kiírás. A 30 milliárdos kerettel meghirdetett felhívásban célterülettől függően maximum 100 millió Ft támogatás nyerhető el az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, tárolást szolgáló építéshez, illetve gépbeszerzéshez kapcsolódó költségekre. Ezen kívül a projektelőkészítés, projektmenedzsment, valamint egyéb mérnöki feladatok is támogathatóak.

BENYÚJTÁS VÁRHATÓAN: 2021. május 12-től, forráskimerülésig, több szakaszban.

Ugyancsak megjelent az előzetes feltételrendszer a TERMÉNYTÁROLÓK, SZÁRÍTÓK ÉS TISZTÍTÓK fejlesztéséhez, melynél a támogatás összege akár 1000 millió Ft-ig terjedhet majd. A 30 milliárd forintos keretből mezőgazdasági termelők részére, a mezőgazdasági üzemek fejlesztését, versenyképességének javítását szolgáló beruházások támogatása lehetséges.

BENYÚJTÁS VÁRHATÓAN: 2021. augusztus 2-től, forráskimerülésig, több szakaszban.

ÉLELMISZERIPARI ÜZEMEK FEJLESZTÉSÉRE rendkívül jelentős, mintegy 250 milliárd Ft forrás áll rendelkezésre 2021-ben. A tervek szerint két külön felhívásban adnak lehetőséget a kis méretű és a nagyobb üzemek beruházóinak. A fejlesztés nagyságától és a célterülettől függően a kisebb technológiai fejlesztéseknél, környezeti erőforrás-hatékonyságot célzó beruházásoknál 100 millió Ft, míg komplex üzem fejlesztéseknél akár 5 milliárd Ft lesz a maximum elnyerhető támogatás. Az infrastrukturális fejlesztéssel és építéssel járó költségek, modern technológia eszközök, illetve a projekt előkészítés, projektmenedzsment, valamint egyéb mérnöki feladatok is támogathatóak.

BENYÚJTÁS VÁRHATÓAN: 2021. június 1. után

Mindenképp érdemes kiemelni még a MEZŐGAZDASÁG DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSÁHOZ PRECÍZIÓS FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA konstrukciót, mely egy új elem a VP felhívások rendszerében és jelentős 100 milliárd forintos keret áll majd rendelkezésre a legmodernebb termesztési technológiák alkalmazásához.

BENYÚJTÁS VÁRHATÓAN: 2021. június 1. után

Megosztaná velünk beruházási elképzelésének részleteit? 
Forduljon a REKONTIR Cégcsoporthoz és töltse ki fejlesztési igényfelmérőnket IDE KATTINTVA.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
[ PROJEKTJEINKRŐL, PÁLYÁZATOKRÓL, RÓLUNK ]

Legújabb bejegyzéseink