2019. október 18.

Október 16-án letették az alapkövet a Bock Borászat Kft. új élelmiszeripari korszerűsítésének helyszínén. A projekt fókuszában a vállalkozás szőlőborainak minőségi fejlesztése, kínálatának szélesítése és egy új, egészségtudatos termékvonal kialakítása van.

A esemény elején Bock József köszöntötte a vendégeket. „Két régi álmunk valósul meg az új üzem felépülésével és az új technológiák bevezetésével. Nagy örömünkre a Bock borok iránti érdeklődés mind hazánkban, mind külföldön folyamatosan növekszik, aminek a kielégítésére, illetve kínálatunk továbbfejlesztésére eddigi kapacitásaink már nem lennének elegendőek hosszabb távon. ”

A tulajdonos azt is kiemelte, hogy a pincészet szívügyeként kezeli, hogy ne csak a borkedvelők élvezhessék termékeit, ezért vezették be kékszőlőmagból készült táplálékkiegészítőiket még 2018-ban. A mostani beruházással, az egészséges élelmiszerekre fókuszáló portfóliót szeretnénk tovább bővíteni a villányi szőlőlé és liofilizált – hidegen szárított – gyümölcstermékek gyártásával.

Az ünnepség elején a tulajdonos köszöntője mellett, Dr. Szűcs Balázs, a REKONTIR Cégcsoport ügyvezetője prezentálta a fejlesztés részleteit, valamint Szabó Sándor, az MFB értékesítési és ügyfélkapcsolati igazgatója a finanszírozás hátteréről beszélt.

Az alapkőletételi okirat aláírása után a meghívottaknak lehetősége nyílt a több, mint 3700 m2 alapterületű üzem helyszínének bejárására.

A kivitelezés 2018. december 01. és 2020. november 30. között zajlik az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 650,10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 667,67 millió forint visszatérítendő hitelből, közel 25% önerő hozzáadásával.

A beruházásban közreműködő partnerei:

BOCK Borászat Kft
Bock József, tulajdonos

Hitelfolyósító: Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
Szabó Sándor, értékesítési és ügyfélkapcsolati igazgató

Pályázat- és projektmenedzsment: REKONTIR BPM Kft.
dr. Szűcs Balázs, ügyvezető,
Kovács Zoltán, ügyvezető

Generáltervezés: REKONTIR Architects Tervező Kft.
Nánási Zoltán, ügyvezető

Építőmesteri munkák: BERN Expert Kft.
Bernáth László, ügyvezető

Épületgépészet: GÉPLAK Kft.
Schváb Zsolt, épületgépész mérnök

Viki-Imi Villamos Kivitelező és Kereskedelmi Kft.
Müllerlei Imre, ügyvezető

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
[ PROJEKTJEINKRŐL, PÁLYÁZATOKRÓL, RÓLUNK ]

Legújabb bejegyzéseink