2018. október 25.

Hatalmas lépés a szekszárdi borrégiónak, hogy egyik legrégebbi ügyfelünk Mészáros Pál borászata befejezte a tárolókapacitás bővítésére irányuló fejlesztését.

Hatalmas lépés a szekszárdi borrégiónak, hogy egyik legrégebbi ügyfelünk Mészáros Pál borászata befejezte a tárolókapacitás bővítésére irányuló fejlesztését. A REKONTIR Cégcsoport gondozásában megvalósult pályázati projekt a MÉSZÁROS-BORHÁZ Kft. borászati üzemének felújítását célozta. A fejlesztéshez az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi Terv keretében kiírt ’Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának növelése’ című felhíváshoz benyújtott támogatási kérelem pozitív elbírálása után, közel 196 267 322 Ft támogatást nyújtott.

A hivatalos projektátadó ünnepségére 2018. október 25-én délután került sor a megvalósítás helyszínén. Az eseményen részt vettek és köszöntőt mondtak többek között, dr. Horváth Kálmán – Tolna megyei kormánymegbízott, Juhász Rudolf – Agrárminisztérium miniszteri kabinetjének részéről, Ács Rezső – Szekszárd polgármestere, Bősz Adrián – Szekszárdi borvidék képviselője, Mészáros Pál – Mészáros Borház. A projektmenedzsmentet végző Rekontir Cégcsoport, Kovács Zoltán és Dr. Szűcs Balázs ügyvezetők képviselték.

A beruházás alapját elsősorban a Szekszárdi Borvidék fejlődésébe és jövőjébe vetett hit rakta le. Ezt jól mutatja az is, ahogy a szekszárdi borászok összetartanak, segítik egymást nap mint nap. A feldolgozó üzem impozáns kapacitásának kialakítását egyértelműen a piaci igények, azok magas színvonalú kielégítése és a piaci kereslet indokolta. További hozzáadott értékként kell megemlíteni, hogy a beruházás egy olyan hosszútávú stratégiai gondolkodás egyik már testet öltött eleme, mely az egész szekszárdi borvidék fellendülését és népszerűsítését célozza.

A rendezvény hangulatát átszőtte az alázat, mellyel a borászok a szakmájukhoz állnak. A beruházás hozzájárul ahhoz a szinergiához, ami a szekszárdi borászatok, termelők és vendéglátó egységek között tapasztalni. A projekt megvalósítása hozzájárult a win-win megállapodások megköttetéséhez borász és termelő között, melyekkel a MÉSZÁROS-BORHÁZ a szekszárdi borvidék szőlőjének már közel 10%-át dolgozza fel.

A MÉSZÁROS-BORHÁZ Kft a Vidékfejlesztési Program Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázati kiírás keretében 194 237 922 Ft támogatást nyert el.

A fejlesztés főbb elemei:
• egymillió liter tároló kapacitás
• 8 kW napelemes rendszer kiépítése
• Trapézlemez fedések (oldalfal és tető) cseréje korszerű, hőszigetelt szendvicspanelre
• Nyílászárók cseréje, korszerűsítése
• Betonaljzat kialakítása és műgyanta réteg

További információ:
Rádler Csaba
radler.csaba@rekontir.hu

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
[ PROJEKTJEINKRŐL, PÁLYÁZATOKRÓL, RÓLUNK ]

Legújabb bejegyzéseink