Borászat és élelmiszeripar
Projekt neve:
Szőlő és borfeldolgozó épület építése
Megvalósítás helyszíne:
Szekszárd
REKONTIR szolgáltatások:
EU pályázat- és projektmenedzsment
Műszaki ellenőrzés

A Schieber Pincészet Szekszárd egyik legfiatalabb borászata, ám kitartással és szakértelemmel napjainkra az ország legjobbjai közé küzdötte magát. 23 hektárnyi termőterülettel indult a Szekszárdi Történelmi Borvidéken, majd folyamatosan növekedve napjainkra elérte az 54 hektáros méretet.

A borászat 2020-ban elkészült új központjában – a Baranya-völgyben – idén fogadták első alkalommal a szüretet. A mintegy 1900 m2 hasznos területtel kialakított létesítmény a Szekszárdi Építész Alkotóműhely tervei alapján készült, főtervezője Hódosi László volt. Az enteriőrben minden a pillanatnyi szükségletek szerint logikusan mozgatható, változtatható, köszönhetően Rappay József főborász instrukcióinak. A szendvicspanel technológiával készült épület hűtése energiatakarékos módon történik, ugyanis a létesítmény hegy felöli oldala mintegy 3 méter magasságig a föld alatt található. A belső terében a 10 000 hl-es pincészet tartályparkja rejlik, de itt érnek nagy vörösboraik, nagyobbrészt Seguin Moreau, valamint Trust hordókban.

Működésük és sikerük kulcsa, hogy szakmailag és emberileg is tökéletesen összeállított kis csapatuk a végsőkig elkötelezett a borászat mellett, amit a sok elismerésen kívül az ország legjobbjának járó Par Excellence díj elnyerése is igazol.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp