2021. augusztus 17.

Minden szempontból különleges és egyedülálló volt az idei - burokban rendezett - XXXII. nyári olimpia.

A járvány okozta fizikális és mentális megpróbáltatások ellenére is kirobbanó formában, számtalan éremmel a nyakában térhetett haza a magyar kajak-kenu válogatott színe-java. 

Kozák Danuta, immáron hatszoros olimpiai bajnoknő egy arany és egy bronzérem kíséretében hagyta el az olimpiai falut. Összeszokott társával, Bodonyi Dórával a harmadik helyen zártak az 500 méteres futam döntőjében, melyet egy némileg csalódást keltő negyedik hely követett a K1-500 méteres döntő folyamán. A várva várt olimpiai arany azonban most sem maradt el, hiszen London (2012) és Rió (2016) után Tokióban is a dobogó legfölső fokára állhattak a Kozák Danuta által vezetett női négyes tagjai, akik történelmi sikert aratva nyertek harmadszor zsinórban 500 méteren. Dana ezzel pályafutása 8. olimpiai, és 6. aranyérmét szerezte, mellyel minden idők legsikeresebb magyar női sportolójává vált!

A KSI színeiben versenyző, mindössze 21 éves @Varga Ádám élete első ötkarikás játékán vett részt, a döntőbe jutást tűzte ki célnak, dobogó, és ezüstérem lett belőle. Kajak-kenu edző édesapja inspirálására választotta a sportágat, ifjúsági korosztályból többszörös világbajnoki címmel rendelkezik. 2018-ban már felnőtt EB-n mutathatta meg kimagasló tehetségét, ahol az érem ugyan elmaradt, a megszerzett tapasztalat azonban meghozta gyümölcsét, hisz a kvalifikációs versenyek által 2 számban is megszerezte a tokiói indulás jogát. Elsőként az 1000 méteres egyéni futam döntőjére került sor, ahol másodikként ért célba, Kopasz Bálint mögött, így az Ő tiszteletükre szólhatott a magyar himnusz az olimpiai faluban. Kajak kettesben, Nádas Bencével szintén 1000 méteren negyedik helyen zártak.

Hihetetlenül büszkék vagyunk Danára, Ádámra és az összes magyar olimpikonra!

GRATULÁLUNK!

(Borítókép: az olimpiai bajnok női kajak négyes. Fotó: Kovács Tamás/MTI.)

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
[ PROJEKTJEINKRŐL, PÁLYÁZATOKRÓL, RÓLUNK ]

Legújabb bejegyzéseink