2020. november 16.

A Forbes magazin és egyéb sajtóorgánumok cikkeiből valószínűleg már minden „rajongójuk” értesült az örömteli hírről. A világ legnagyobb, és egyben legszigorúbb pezsgő világbajnoksága idén hetedik alkalommal került megrendezésre.

A két héten át tartó kóstoló sorozatot egy háromfős szakmai zsűri végezte, és kizárólag arany, illetve ezüstérmeseket hirdettek a több mint ezer nevezett tétel közül.

Aranyérmes lett a Kreinbacher Birtok tradicionális módon, chardonnay és furmint szőlőkből, palackos erjesztéssel készült 2016-os Brut Classic Magnum pezsgője! Lendületesebb, gazdagabb aromáját és lágyabb habzását 3 éven át tartó érlelésének, illetve különleges, 1,5 literes kiszerelésének köszönheti, mely a legoptimálisabb méret a pezsgő fejlődése szempontjából.

Az arany mellett további két ezüst minősítéssel is gazdagodtak, kiváló Prestige Brut, és Prestige Brut Magnum habzóboruknak köszönhetően.A birtok kimagasló sikerei nagy mértékben a tulajdonos és a csapat elhivatottságának, illetve a folyamatos fejlesztéseknek, innovatív projekteknek köszönhetők.

A tavalyi év folyamán megduplázták Coquard préseiket, bővítették pezsgőkészítésre alkalmas alapboraik számát, illetve újabb termőterületeket is integráltak. Mindennek köszönhetően, egy szüreti nap alkalmával akár 300 mázsa szőlő feldolgozására is képesek.A kijárási korlátozás alatt sem kell lemondanunk a pezsgőik, vagy épp boraik jelentette élményről, hiszen komoly szortiment elérhető a bortársaság kínálatában, ráadásul a korábbi évekhez képest jelentősen nagyobb mennyiségű készlettel várják a megrendeléseket.Gratulálunk, és további sikereket kívánunk a Kreinbacher Birtok Somló csapatának és Kreinbacher Józsefnek!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
[ PROJEKTJEINKRŐL, PÁLYÁZATOKRÓL, RÓLUNK ]

Legújabb bejegyzéseink